PRODUKTY
Przemysł spożywczy
W przemyśle spożywczym nacisk kładzie się na stosowanie odpowiednich materiałów stosowanych w przetwórstwie spożywczym, aw szczególności te części, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, muszą spełniać surowe wymagania rządowe i przemysłowe.
Specyfikacje i dane techniczne
Typy wałków:
- transportowe
- dociskowe
- prowadzące
- w zależności od komórki i aplikacji
W zależności od powierzchni:
- Gładkie lub o różnej chropowatości powierzchni
- fazowane
- rowkowane
- Profilowane zgodnie z wymaganiami klientów
Twardość:
- 25 - 90° ShA
Zastosowane mieszanki gumowe:
- EPDM
- NBR
- XNBR
- SBR
- VMQ (Silikon)
- Polyurethane
Standardy elastomerów klasy spożywczej:
- Związki stosowane na rynku spożywczym według EFSA (European Food Safety Authority) Unia Europejska (Europa) na rynek UE oraz certyfikat FDA (Food and Drug Administration) na rynek USA