PRODUKTY

Przemysł spożywczy

W przemyśle spożywczym nacisk kładzie się na stosowanie odpowiednich materiałów stosowanych w przetwórstwie spożywczym, aw szczególności te części, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, muszą spełniać surowe wymagania rządowe i przemysłowe.

Specyfikacje i dane techniczne

Typy wałków:
  • transportowe
  • dociskowe
  • prowadzące
  • w zależności od komórki i aplikacji

W zależności od powierzchni:

  • Gładkie lub o różnej chropowatości powierzchni
  • fazowane
  • rowkowane
  • Profilowane zgodnie z wymaganiami klientów

Twardość:

  • 25 - 90° ShA

Zastosowane mieszanki gumowe:

  • EPDM
  • NBR
  • XNBR
  • SBR
  • VMQ (Silikon)
  • Polyurethane

Standardy elastomerów klasy spożywczej:

  • Związki stosowane na rynku spożywczym według EFSA (European Food Safety Authority) Unia Europejska (Europa) na rynek UE oraz certyfikat FDA (Food and Drug Administration) na rynek USA